Flyttförsäkring

Det kan vara spännande att flytta till ett nytt hem, men det är viktigt att välja rätt flyttfirma för att allt ska gå smidigt. Vi på Stadsbudsflytt erbjuder våra kunder omfattande flyttförsäkringar inom och utanför Linköping. Det innebär att vi kan garantera att deras tillhörigheter är skyddade under resan från det gamla hemmet till det nya. Försäkringen täcker olyckor, stöld och skador som kan uppstå under flytten. Dessutom erbjuder vi även en ansvarsförsäkring för att täcka eventuella skador som orsakas av våra arbetare under flytten. Även om man packar och flyttar utifrån alla upptänkliga rekommendationer, går det inte att utesluta det oförutsägbara. Med en bra flyttförsäkring har man ett extra skydd som kan komma väl till pass om inte allt går enligt planen. Det finns som alltid ett par rekvisit för att försäkringarna skall gälla fullt ut. Är man osäker på vad som gäller, kan vi hjälpa till att förklara.

Gäller hemförsäkring

En vanlig missuppfattning är att hemförsäkringen täcker alla eventuella skador under flytten. Det finns ofta begränsningar i villkoren och avräkningar man inte övervägt. Det är inte heller ovanligt att hemförsäkringen inte gäller när man anlitat flyttfirma. Stadsbudsflytt är i detta fall garderade eftersom vår försäkring täcker upp för nästan allt. Om ni har föremål som är av extra dyr sort, kan det vara bra att informera oss i förväg. Det kan i vissa fall behövas extra försäkring. Ett alternativ är att själv ta hand om transport av dessa tillhörigheter. Har man en aktuell värdering samt foton, underlättar det avsevärt vid ett eventuellt anspråk. Detta gäller inte bara typen av föremål som kräver ytterligare försäkring utan allt man har med sig. Vi hjälper gärna till med svar på eventuella frågor som uppkommit före, under eller efter utförd transport.

Flyttfirma med ansvarsförsäkring

Alla flyttfirmor värda namnet kan visa upp en ansvarsförsäkring. Om någonting oplanerat skulle ske under flytten vill vi vara säkra på att kunden inte får problem. Vår försäkring är därför en tillgång som förhoppningsvis gör att man kan luta sig tillbaks under flyttransporten. Vi gör alltid vårt bästa för att ta hand om våra kunders bohag, men vill vara på den säkra sidan. Vår försäkring gäller oavsett om ni flyttar tvärt över Sverige eller i Linköping. Från det att vi tar hand om era saker, tills vi burit in dom. Flyttförsäkring innebär att alla scenarion inkluderas. Såväl brand som inbrott är exempel på sådant man kan få ersättning för under en flytt med denna.

Flyttpackning av proffs

I vissa fall kan ansvarsförsäkringen påverkas av att man själv utfört flyttpackningen. Det är omöjligt att veta om allting är packat på rätt sätt för att anses ha fullgod säkerhet. När vi är med och flyttpackar kan vi ta ansvar för att det hela görs som det skall. Då gäller även alla försäkringar fullt ut. Det är samtidigt vanligt att man vill hålla ner kostnaden och därför själv hanterar flyttpackningen. Om ni vill få ett pris för vad flyttpackning skulle kosta räknar vi gärna fram ett förslag och skickar offert.