Flyttpackning i Linköping

Att utföra sin flyttpackning i Linköping kan vara en stressig upplevelse, men med rätt tillvägagångssätt kan det bli mycket lättare. En av grundförutsättningarna är att man har allt material som behövs redan i förväg. Det är lätt att tappa fart om man skall leta efter emballage och kartonger mitt i packningen. När vi tar hand om flytten finns bra kartonger att hyra till flyttpackningen. Dessa är av bra kvalitet och tål att packa ordentligt. För den som vill ha god tid på sig är det också en fördel att börja med sin flyttpackning i god tid innan flyttdagen. Detta och fler tips som hjälper till i flyttpackningen finns här:

Effektiv flyttpackning i Linköping

  • Skaffa rätt material och utrustning. 
Du behöver lådor (olika storlekar), packtejp, packpapper eller bubbelplast och märkpennor. Det är också bra att ha möbelkuddar eller filtar för att skydda större föremål.
  • Gör en inventering. 
Innan du börjar packa kan du göra en lista över dina saker. På så sätt kan du se till att inget lämnas kvar och samtidigt sålla bort sådant som inte längre används.
  • Börja flyttpacka i tid. 
Ju mer tid du har på dig att packa, desto mindre stressig blir processen. Sträva efter att börja packa minst en månad före flytten. Kläder som inte används för säsongen eller annat som inte kommer att komma till användning före flytten kan packas först.
  • Packa rum för rum. 
Försök inte packa hela huset på en gång. Börja i stället med ett rum i taget och arbeta dig igenom huset. Detta gör processen mer hanterbar och hjälper dig att hålla dig organiserad.
  • Packa tyngre saker i mindre lådor. 
Större lådor kan bli för tunga att lyfta och bära säkert. Packa hellre tyngre saker som böcker och tallrikar i mindre lådor. Ett alternativ är att fylla lådorna till hälften med tunga föremål och till hälften med lätta.
  • Packa lättare saker i större lådor. 
Större lådor är bra för att packa lättare saker som sängkläder och kuddar. Även om det tar stor plats, är det mindre vikt och därmed smidigare för rygg och leder att transportera under flytt.
  • Använd förpackningspapper eller bubbelplast för ömtåliga föremål. 
Skydda ömtåliga föremål som lampor och skålar genom att slå in dem i förpackningspapper eller bubbelplast. Använd mycket stoppning för att förhindra att de går sönder under transporten.
  • Märk upp dina lådor. 
Märk varje låda med innehållet och vilket rum den hör hemma i. Detta gör det mycket lättare att packa upp när du kommer till ditt nya hem.
  • Packa en låda med viktiga saker för flyttdagen. 
Packa en låda med de viktigaste sakerna du behöver för din första natt i ditt nya hem, som toalettartiklar, ett ombyte av kläder och några verktyg.
  • Glöm inte dina växter: Om du flyttar långt kan du packa dem i lådor med mycket tidningspapper eller annan stoppning. Se till att de inte knäcks eller torkar.

Flyttpackning av böcker

Att packa böcker kräver lite mer planering än att packa andra föremål. Eftersom böcker är tunga är det ingen bra idé att fylla en låda helt och hållet med böcker. Detta kan göra det svårt för flyttfirman att lyfta och transportera lådan. Har man undermåliga kartonger finns även risk för att botten på kartongen ger vika. I stället är det bäst att lägga böckerna i botten av lådan och fylla resten av utrymmet med lättare föremål som filtar eller gardiner. Väljer du att packa böcker i mindre kartonger, kan det vara bra att tänka på hur vikten fördelas.

Emballage vid flyttpackning i Linköping


Att använda rätt material är avgörande när det gäller att packa inför en flytt. Många använder tidningspapper som förpackningsmaterial, men det är viktigt att vara försiktig med tryckfärgen, som kan gnidas av på olika material. Istället kan du överväga att använda bubbelplast, som kan köpas på rulle och som är effektivt för att skydda en mängd olika föremål. Alternativt är silkespapper ett bra val för att packa mindre, ömtåliga föremål som t.ex. porslin. Kontakta gärna oss på Stadsbudsflytt för att få hjälp med valet av emballage vid flyttpackning.

Korrekt märkning vid flyttpackning

Korrekt packning och märkning kan bidra till att göra flyttprocessen smidigare och göra att du kan komma in i ditt nya hem snabbare. Det är svårt att hitta rätt när man botaniserar i de många kartonger som står uppställda i bostaden. Genom att märka alla lådor, kan vi bära dessa till rätt rum redan från början. Finns dessutom en märkning med vad lådan innehåller, går det snabbt att komma till rätta! Om du följer dessa tips är du på god väg mot en lyckad flytt. Hör gärna av dig till Stadsbudsflytt för hjälp med allt ifrån flyttstädning till flyttpackning i Linköping!