Kassaskåpsflytt 

Att utföra en kassaskåpsflytt i Linköping är en krävande uppgift som kräver noggrann planering och mycket fysisk ansträngning. Du måste inte bara förbereda kassaskåpet för transporten, du måste också tänka på föremålets vikt och de potentiella skador det kan orsaka på person eller byggnad. Du måste följa en strikt uppsättning steg för att se till att kassaskåpet flyttas på ett säkert och tryggt sätt. Även om man kan förknippa en kassaskåpsflytt i Linköping med stor muskelsyrka, är redskap och teknik avgörande för resultatet av arbetet. Vi har stor erfarenhet av kassaskåpsflyttar där skåp väger flera hundra kilo. Vi tar naturligtvis på oss att flytta även mindre kassaskåp som fristående uppdrag eller som del i ett större. Hör av er till oss för att diskutera olika alternativ som avser flytt av kassaskåp i Linköping.

Proffs på kassaskåpsflytt i Linköping

I de flesta fall är det bättre att anlita proffs inom kassaskåsflytt i Linköping än att själv ta sig an utmaningen. Ett mindre kassaskåp kan de flesta hantera tillsammans med ett par starka vänner, medan ett kassaskåp av större modell i allmänhet kräver specialredskap och kunskap för att det hela skall gå säkert till. Förutom flytten i fastigheten skall kassaskåpet transporteras. Då flera varianter väger över 200 kg, är det inte genomförbart utan lastbil. Vi har allt som krävs för en säker kassaskåpsflytt och tar såväl små som större uppdrag.

Kassaskåpsflytt steg för steg guide

Den här steg för steg-guiden ger dig all en viss förståelse för vad som är viktigt att tänka på vid en kassaskåpsflytt i Linköping.

  • Planera i förväg: Det är viktigt att ha en klar uppfattning om kassaskåpets slutdestination innan du börjar flytta det. Mät dörröppningen och korridoren för att se till att kassaskåpet inte är för stort. Om kassaskåpet inte får plats kan du behöva ta bort dörrar eller andra hinder för att vinna några millimeter.
  • Ha rätt utrustning: Du behöver ofta en flyttvagn eller en kärra för att flytta kassaskåpet. Därtill bärselar och emballage. Det kan t.ex. vara filtar eller dynor för att skydda kassaskåpet från skador. Det är också bra att ha några remmar eller rep för att fästa kassaskåpet på vagnen.
  • Töm kassaskåpet: Innan du börjar din kassaskåpsflytt är det viktigt att du tar bort allt innehåll. Detta gör kassaskåpet lättare att flytta och skyddar också innehållet från skador under flytten. Är det utvändiga gångjärn på skåpet som skall flyttas, kan dörren ofta hakas av. (Naturligtvis finns även kassaskåp som inte erbjuden en sådan möjlighet.) Detta minskar inte sällan vikten med en tredjedel! Öppna dörren 90° och lyft rakt upp.
  • Lyft försiktigt: När du lyfter kassaskåpet ska du se till att använda rätt lyftteknik. Böj knäna och lyft med benen, inte med ryggen. Låt minst två personer lyfta kassaskåpet – en på varje sida – för att fördela vikten jämnt. Handlar det om ett större kassaskåp kan man med fördel vara 4 personer.
  • Använd flyttvagn: När kassaskåpet är på vagnen, säkra det med remmar eller rep för att förhindra att det välter. Se till att hålla fast i kassaskåpet under färden till bilen. Om kassaskåpet skulle välta under transporten är risken stor för personskador.
  • Ta god tid på dig: Att flytta ett kassaskåp kan vara en långsam process, särskilt om du måste navigera i trånga utrymmen eller trappor. Ha tålamod och ta god tid på dig för att se till att kassaskåpet flyttas på ett säkert och tryggt sätt.

Kontakta oss för kassaskåpsflytt i Linköping

Hör av dig till oss nästa gång du behöver hjälp med en kassaskåpsflytt i Linköping! Vi kan snabbt vara på plats och tar skåpet från en plats till nästa. Naturligtvis har vi alla redskap som krävs för uppdraget, samt de försäkringar som behövs.